Which of the following is NOT correct about the eligibility criteria for being elected as Vice President of India?
- A.He/She should be a citizen of India.
- B.He/She should have completed 35 years of age.
- C.He/She should not hold any office of profit under the Union Government/state government or any subordinate local authority.
- D.He/She should be qualified for election as a member of the Lok Sabha.
Show answer
Article 66(3) of the Constitution says a person may be elected Vice-President only if he or she is a citizen of India, has completed 35 years of age and is qualified for election as a member of the Council of States, that is the Rajya Sabha.
Read the full explanation →